Як правильно користуватися кондиціонером

Автор запису
Опубліковано 17 лют 2016
6 хв читання
0 коментарів
2749
0 / 5
Зміст
  1. Важливість регулярного очищення фільтрів кондиціонера
  2. Необхідність заправки кондиціонера фреоном
  3. Висновки
    1. Підведемо підсумки правил експлуатації кондиціонера
  4. Наші відеоогляди

Кондиціонери досить швидко стали незамінними помічниками в нашому будинку, офісі, квартирі. Але чи часто ми за ними доглядаємо? Ми завжди сподіваємося на те, що ці прилади будуть працювати вічно і без поломок, але це зовсім не так.

Хоч і не вимагають постійного обслуговування кондиціонерів, але раз на півроку потрібно проводити очищення кондиціонера від пилу і, по можливості, міняти фільтри.

Внутрішні блоки спліт-систем оснащені фільтрами дрібнокомірковими сітками. Вони захищають випарник від попадання в нього пилу, вовни та інших дрібних частинок.

Очищення фільтра здійснюється легко, достатньо промити його теплою водою та висушити. Витягуються фільтри так само просто, як і фільтри, наприклад, в пилососі. Крім того, в комплекті кондиціонера передбачена окрема інструкція з очищення та заміни фільтрів, що дозволить вам не помилитися.

Замовити сервіс кондиціонерів

Важливість регулярного очищення фільтрів кондиціонера

Що ж відбувається, якщо фільтри довго не чистилися й засмітилися?

Чим вищий ступінь засміченості кондиціонера, тим нижча буде швидкість проходження повітря через випарник внутрішнього блоку.

Крім цього, може порушитися режим роботи охолоджувальної системи, теплообмінник буде погано вентилюється, а фреон всередині нього буде випаровуватися повільно, що може призвести до обмерзання трубок всередині приладу. Після вимкнення кондиціонера замерзлий фреон почне танути і утвориться вода, що буде просто випливати з внутрішнього блоку.

До/після чистки фільтра кондиціонера

Ще однією проблемою, до якої призводять забруднені фільтри, є засмічення дренажної системи. У цьому випадку вода буде литися просто струмком. Також забруднені фільтри будуть місцем розмноження мікробів, оскільки у вологому запорошеному середовищі вірогідність їх розмноження набагато вища, ніж у будь-якому іншому.

Хотілося б підкреслити, що заміна і очищення фільтрів не є обов'язком компанії, яка надає гарантійне обслуговування, а виконується самим власником кондиціонера.

Необхідність заправки кондиціонера фреоном

Забруднені фільтри – не єдина причина виникнення поломок кондиціонера. Ще однією причиною може бути витік фреону. Дана проблема може виникнути в будь-якому кондиціонері і не є чимось особливим. Для запобігання поломок потрібно заправляти кондиціонер фреоном кожні півтора роки чи щороку.

Заправка кондиціонера фреоном

Якщо ж не виконувати додаткову заправку фреоном, його рівень може впасти нижче допустимого. Внаслідок чого може відбуватися перегрів компресора, що розташовується в зовнішньому блоці, а так як вартість ремонту кондиціонера становить майже половину вартості самого кондиціонера, то поломка принесе достатні витрати.

Першими ознаками витоку фреону є утворення інею на з'єднаннях трубок зовнішнього блоку, а також повільне охолодження повітря в приміщенні. У випадку виникнення поломок, варто вимкнути прилад і звернутися в сервісну службу.

Висновки

Підведемо підсумки правил експлуатації кондиціонера

  1. Регулярне очищення фільтрів внутрішнього блоку кондиціонера;
  2. Своєчасне звернення до сервісної служби при виникненні будь-яких ознак несправності;
  3. Проведення профілактичних робіт;
  4. Очищення зовнішнього блоку кондиціонера від пилу;
  5. Якщо кондиціонер не обладнаний всесезонним блоком, рекомендовано при температурі зовнішнього повітря нижче 0°С не використовувати пристрій;
  6. Не бажано використовувати прилад в цілодобовому режимі;
  7. Не знижувати температуру в приміщенні нижче 17°С.

Компанія Альтер Ейр не тільки реалізує всі види кондиціонерів і спліт-систем, але і надає послуги сервісу цього обладнання. Ми зможемо якісно і оперативно заправити ваш кондиціонер фреоном, очистити фільтри, замінити пошкоджені елементи й ін. За відповідями на всі питання звертайтеся в офіс Альтер Ейр.

Наші відеоогляди

Хочете стати нашим партнером?

Залиште свої контакти і наш співробітник зв'яжеться з Вами найближчим часом


Відгуки і питання
Залишити відгук
Відгуки відсутні
Схожі статті
Інші рубрики