Вентиляція в квартирі

Вентиляція у квартирі від Альтер Ейр
Чисте і свіже повітря в будь-якому приміщенні
Можливість нагріву і охолодження повітря
Rekuperatsiya tepla i vlagi
Рекуперація тепла і вологи - економія на опаленні
Запобігання виникнення грибка і цвілі

​Для чого потрібна додаткова вентиляція у квартирі

Купуючи квартиру в багатоповерховому будинку, ви повинні бути готові до того, що доведеться переосмислювати по-новому інженерні рішення, закладені забудовником. Це стосується і вентиляції у квартирі: ціна цього питання — ваш комфорт, а їм жертвувати точно не варто.

Отже, ключі від квартири в новобудові або “вторинці” у вас в руках.

З'ясуймо, яке житло ви купили і яка вентиляція у квартирі там потрібна.

Вентиляцію ми завжди розглядаємо не як окрему інженерну систему, а комплексно. Під час зведення споруди забудовник використовував різні технології, що вплинуло на загальний конструктив. Все має значення — матеріал, з якого зроблено будівлю (цегла, бетон, моноліт тощо), тип вікон, тип утеплювача (мінеральна вата, пінопласт). Теплоізоляційні матеріали роблять будинок енергоефективним, тобто таким, що втрачає мінімум тепла і холоду.

Як не втратити потенціал енергоефективності, закладений будівельниками?

Перш за все, подумайте про вентиляційну систему. Вентканали, які вже є в санвузлах, гардеробах, та на кухнях – це ще не вентиляція квартири. Забудовник створив їх насамперед тому, що йому потрібно було виконати нормативи, без яких не вийде здати будинок в експлуатацію.

Перший крок до побудови справжньої вентиляційної системи ви робите в той момент, коли ставите на вентканали осьовий або відцентровий вентилятор, який утилізуватиме вологу та запахи. Також варто подумати про те, як забезпечити надходження свіжого повітря у квартиру. Якщо в старих негерметичних будинках повітря ззовні проникало в приміщення (нехай і в невеликих обсягах), забезпечуючи інфільтрацію, то сучасні споруди абсолютно герметичні. Чи впевнені ви, що відкритого вікна буде достатньо, або варто шукати альтернативу?

Про це йтиметься далі.

Детальніше про вентиляцію у наших відео

Можете заощадити час на читання та ознайомитись з нашими відеооглядами на тему вентиляції.

Примусова вентиляція в квартирі та система кондиціювання - огляд об'єкту в ЖК Creator City
Примусова вентиляція в квартирі та система кондиціювання - огляд об'єкту в ЖК Creator City
Ціна систем вентиляції: від чого залежить вартість вентиляції для будинку і квартири
Ціна систем вентиляції: від чого залежить вартість вентиляції для будинку і квартири
Що таке рекуператор | Типи та принцип роботи | Як обрати рекуператор для будинку та квартири
Що таке рекуператор | Типи та принцип роботи | Як обрати рекуператор для будинку та квартири
Вентиляція – необхідність? Навіщо потрібна і як реалізувати систему
Вентиляція – необхідність? Навіщо потрібна і як реалізувати систему
Jablotron Living Technology - нове слово в вентиляції будинку і квартири | Alter Air
Jablotron Living Technology - нове слово в вентиляції будинку і квартири | Alter Air
Бризер та рекуператор повітря | Варіанти обладнання для децентралізованої вентиляції
Бризер та рекуператор повітря | Варіанти обладнання для децентралізованої вентиляції
Вентиляція та кондиціювання квартири - огляд реалізованого об'єкту в ЖК Obolon Residences
Вентиляція та кондиціювання квартири - огляд реалізованого об'єкту в ЖК Obolon Residences
Вентиляція в приватному будинку: способи та правила організаціїї
Вентиляція в приватному будинку: способи та правила організаціїї

Варіанти рішень для вентиляції квартири

Природна вентиляція у квартирі

Будь-яка вентиляція у квартирі, за умови, що вона створена з дотриманням правил, може забезпечувати базовий комфорт. Зрозуміло, переваги та недоліки є у кожної системи.

Природна вентиляційна система — варіант простий і недорогий у реалізації. Приплив свіжого повітря забезпечується через відкриті вікна. На повноцінний повітрообмін розраховувати не доводиться, натомість відбувається змішування брудних повітряних мас із чистими. Вікно пропускає повітряні маси з нижчим, ніж у приміщенні, рівнем CO2, розріджуючи повітря з вищим вмістом вуглекислого газу, що знаходиться у кімнаті.

Серед недоліків природної вентиляції, які при їхньому накопиченні можуть зробити перебування в кімнаті нестерпним.

  1. шум з вулиці — будинки, що стоять над шосе страждають найбільше,

  2. пил — його джерелом теж є дорога, а також промислові підприємства,

  3. протяг, потоки гарячого повітря влітку та морозного взимку — вам доведеться витрачати гроші на додаткове кондиціювання/нагрів;

  4. комахи та безпека (актуально, якщо немає сіток, відкрите вікно є загрозою для тварин та маленьких дітей).

Для утилізації найбільш забрудненого повітря у системі природної вентиляції ставляться витяжні вентилятори. Їх встановлюють у так званих "брудних" зонах — на кухні (над варильною поверхнею), у санвузлах, гардеробах. Саме тут концентрація вологи, запахів, тепла найвища. Відповідно, "чистими" зонами вважаються житлові кімнати — спальні, вітальні, дитячі, кабінети. До них необхідно забезпечити надходження свіжого повітря, яке потім шляхом витіснення проникає у “брудні” зони й там виводиться витяжною системою.

А що буде, якщо не відчиняти вікно у квартирі без примусової припливної вентиляції? Наслідки серйозні. Підвищення CO2 вище 1000 ppm впливає на самопочуття: ви відчуваєте сонливість, занепад сил та енергії, стає важче дихати. Повсякденні справи, робота, навчання будуть даватися складніше. У довгостроковій перспективі мозок та кровоносна система без надходження кисню починають працювати гірше і це відбивається на здоров'ї.

Примусова побутова припливна вентиляція у квартирі

Найбюджетніший спосіб організації примусової припливної вентиляції — встановлення вентиляції у квартирі у вигляді припливного клапана. Відбувається це так. У стіні на вулицю прорізається труба з термостатичним клапаном, який пропускає приблизно 40-60 кубометрів повітря (для порівняння — у відчинене вікно потрапляє близько 600 кубів).

Щоб повітря проникало в клапан, потрібно забезпечити його розрідження. Для цього в "брудних" зонах ставлять двошвидкісні вентилятори або вентилятори періодичного включення — наприклад, виробників Meltem, Maico (докладніше ми розповімо про них у наступному розділі).

Такі вентилятори працюють постійно на мінімальних оборотах, розріджують повітря та намагаються через цей припливний клапан втягнути повітряні маси ззовні. Потік заходить до спальні, насичує її повітрям, виходить через безпорогову систему в коридор, проходить до санвузлів, гардеробів і через вентканал іде на покрівлю.

У припливного каналу є елементи, що фільтрують повітря, і це непогана перевага для даної цінової категорії.

Серйозний мінус — повітря, що подається, має ту ж температуру, що і на вулиці. Отже, доведеться витрачатися на додаткове нагрівання/охолодження, та й взагалі холодний повітряний потік зі стіни може викликати дискомфорт.

Другий недолік — кількість повітря, що подається через цей клапан, часто недостатня, щоб підтримувати прийнятний рівень CO2.

Припливний клапан реагує на холод: у приладі стоїть біметалічна пружина, і що нижча температура, то більше він затискає перетин. При -7℃ та нижче повітря вже не подається.

Навіть до цієї позначки повітря, що заходить, навантажує систему опалення або охолодження, і при цій нагріте або охолоджене повітря все одно буде видалятися на вулицю. Енергоефективність такої припливної вентиляції у квартирі вкрай низька.

Бризери – ще одна припливна установка, яка ставиться у “чисті” зони квартири. Вони подають повітря в приміщення спалень, віталень, а потім потік забирається за тим самим принципом розрідження повітря осьовими або відцентровими вентиляторами в “брудній” зоні.

У бризерів є не лише фільтри, але й нагрівальні елементи, тому вони забезпечують приємніший мікроклімат у кімнатах, де встановлені. Щоправда, система знову виявляється неенергоефективною – повітря нагрівається ТЕНом, і потім викидається у вентканал.

Примусова витяжна вентиляція у квартирі

Витяжні вентилятори – важливий елемент будь-якої вентсистеми. Вони потрібні, навіть якщо ви покладаєтеся на відкрите вікно для припливу.

Усі вентилятори можна поєднати у дві великі групи — відцентрові та осьові. Також вони бувають:

  1. Стандартні — активуються кнопкою увімкнення/вимкнення, працюють лише за кнопкою. Найпростіший варіант, де ви самі контролюєте витяжку.
  2. З таймером. Одночасне увімкнення зі світлом та вимкнення за програмою через деякий час після того, як ви погасили світильник. Недолік вентилятора таймером — у кімнаті з вікном вдень ви не будете включати світло, відповідно витяжка не спрацює.
  3. З датчиком вологості та таймером. Більш "просунуте" рішення: вентилятор включається зі світлом і відпрацьовує по датчику, який фіксує підвищену вологість.
  4. Вентилятор періодичного увімкнення. Працює за заданим інтервалом: наприклад, 2 години простою/20 хвилин роботи. Такі прилади ставлять у приміщеннях, де вентиляція потрібна постійно, але не інтенсивна. Наприклад, у вбиральні, де зберігаються верхній одяг та взуття, і куди людина заходить не так часто, тому вентилятора, що працює по світлу, там може бути недостатньо.
  5. Двошвидкісні функціонують на мінімальних оборотах та перемикаються на посилений режим роботи при включенні світла.
  6. І, нарешті, вентилятори з фотоелементами, що реагують на рух у кімнаті, вимикаючись через деякий, заданий по таймеру, час після того, як людина вийде з приміщення. Їх також доречно ставити у просторах, де є денне світло.

Припливно-витяжна вентиляція у квартирі з рекуперацією тепла

Рекуперація вже перестала бути прерогативою дорогих інженерних систем. Мало того, установка рекуператора вважається розумною економією та прагненням зберегти природні ресурси. Розглянемо основні варіанти улаштування автономної припливно-витяжної вентиляції у квартирі з рекуперацією.

Децентралізована вентиляція — система, при якій повітря подається в кожну кімнату і забирається з неї локально з вуглекислим газом, що накопичився.

У такій вентсистемі ставиться побутовий рекуператор – прилад, у якому свіже холодне повітря зустрічається із брудним теплим. Тепле повітря через стінку рекуператора віддає тепло на холодну сторону, нагріваючи повітряний потік, що подається.

Переваги децентралізованої вентиляції. Система енергоефективніша, ніж попередні варіанти (бризер, клапан). У ній є якісніші фільтри.

Недоліки. Локальна робота по кімнаті — санвузли, вбиральні та інші приміщення "брудної" зони знову повинні бути у підпорядкуванні відцентрових або осьових вентиляторів. У цих зонах відбувається короткочасне викидання теплого, вологого повітря на вулицю, а в ідеалі нагріте вологе повітря може бути повторно використане для обігріву.

Рекомендоване обладнання


Побутові рекуператори повітря
Побутові рекуператори повітря

Брізери
Брізери

Відцентрові вентилятори
Відцентрові вентилятори

Осьові вентилятори
Осьові вентилятори

Припливні клапани
Припливні клапани

Децентралізована система вентиляції у квартирі з розведенням повітропроводів розподіляє по різних кімнатах приплив та забір повітря.

Це унікальне рішення бренду Meltem (Німеччина) та справжній “хіт” продажів для типових українських квартир площею до 80 квадратних метрів. Для реалізації цієї системи ставиться вентустановка Meltem першого або другого покоління, яка подає 100 кубометрів повітря.

Як можна побудувати таку систему у квартирі з двома спальнями, кухнею-вітальнею та санвузлом?

Головне завдання — забезпечити приплив та виведення з житла однакового обсягу повітря.

Ставиться один рекуператор Meltem, з якого виходять два повітропроводи діаметром 75 мм. По кожному повітропроводу йдуть 50 кубометрів повітря у дві кімнати. Повітропроводи, що відповідають за забір повітря, встановлюються в кухні, ближче до варильної поверхні, та в санвузлі.

Отже, у дві спальні, де знаходяться батьки та діти, подається по 25 кубометрів на кожного члена сім'ї. Чисте повітря зі спальні виходить через безпорогову систему до інших кімнат. У санвузлі, гардеробній, ванній воно видаляється через витяжні вентилятори.

У квартирі до 80 квадратних метрів з однією спальнею повітря може подаватися в спальні, розподіляться по кімнатах і забиратися з кухні-вітальні.

Повітрообмін здійснюється завдяки повітропроводам та повітророзподільнику — решіткам, анемостатам або лінійним дифузорам під штукатурку. У цій системі в санвузлі ставиться вентилятор з таймером (осьовий або відцентровий).

Переваги – система стає енергоефективною. З погляду розподілу повітря вона побудована розумно: ніде немає застою повітря, кімнати максимально насичуються киснем.

Ці рекуператори можуть працювати за датчиком вологості або CO2. У такому випадку, якщо вам потрібно підтримувати рівень вуглекислого газу 600 ppm, прилад підбиратиме потужність двигуна, щоб досягти необхідного показника.

При підвищеній вологості установка буде включатися, щоб швидше провентилювати приміщення.

У такій системі можуть використовуватися два різновиди рекуператорів — пластинчастий, який передає припливному повітрю тепло, і ентальпійний, який завдяки унікальній мембранній будові може передавати також вологу.

Модельний ряд Meltem


Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-S
Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-S

Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-II P
Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-II P

Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-II E
Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-II E

Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-S/Z-T-FC
Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-S/Z-T-FC

Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-II P-T
Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-II P-T

Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-II P-FC
Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-II P-FC

Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-II E-F
Припливно-витяжна установка Meltem M-WRG-II E-F

Центральна припливно-витяжна система вентиляції у квартирі з рекуперацією тепла, у порівнянні з попередньою, оперує великими обсягами повітря. Якщо в децентралізованій ефективність рекуператора досягала 70-80%, то в цій ККД — від 90% і вище.

У центральній системі сам рекуператор більшого розміру, йому легко нагрівати повітря у великих кількостях. Йдеться про обсяги 250-700 кубометрів, які у будь-якому разі вистачить для житла в Україні.

У центральну систему компанія Альтер Ейр ставить здебільшого лінійні дифузори Trox.

Недолік центральної припливно-витяжної вентиляції — вона досить масштабна, і для неї потрібно знайти місце у квартирі. Як правило, її ставлять у вбиральні, вітальні, шафи-купе. 

Змінюється також висота стелі. Повітропроводи встановлюються зі зниженням 17-19 сантиметрів: 10-12 см займає повітропровід, 5 см — профіль та гіпсокартон, 2 см — перепад плити.

Центральна припливно-витяжна система вентиляції Припливно-витяжна система вентиляції з рекуперацією тепла
Припливно-витяжні установки

Організація системи вентиляції неможлива без якісного та продуктивного обладнання. У процесі роботи над об'єктами Альтер Ейр відібрала лише найкраще обладнання.



Система припливно-витяжній вентиляції Jablotron з VAV-клапанами та датчиком CO2.

У попередній центральній вентсистемі було неможливо відстежити, де знаходиться людина і куди треба подавати більше повітря. В обладнанні виробника Jablotron (Чехія) є датчики з клапанами, які з'єднуються на гнучких повітроводах. VAV-клапан змінної витрати повітря подає потік лише туди, де є людина. Якщо приросту вуглекислого газу немає, датчик його не фіксує, клапан закриється.

Важлива відмінність цієї системи — вона завжди намагається працювати на мінімальних оборотах, щоб підтримувати потрібну якість повітряних мас. Таким чином, економить електроенергію і ваші гроші.

Якщо в приміщенні раптово з'являється дуже багато людей, система посилено працюватиме, реалізуючи рідкісний для неї сценарій. Але якщо у квартирі перебувають лише члени сім'ї, ПВУ подає 240 кубометрів повітря, 60 кубів на одну дорослу або дитину. Цього цілком достатньо, щоб підтримувати нормальний рівень вмісту вуглекислого газу – 800 ppm.

Як правило, побутові установки Jablotron можуть подавати до 450 кубів, тобто вони працюють приблизно в половину закладеної потужності системи.

При встановленій системі Jablotron у “брудних” зонах за повітрообмін відповідає чіп boost button.

Кожен клапан пропускає приблизно 100 кубів повітря — вони розподіляються по приміщеннях "брудної" зони — ванним, гардеробам. Коли ми заходимо у санвузол, система намагається працювати на мінімальних оборотах. 

Boost button вбудований за вмикачем, він передає команду, що зайшла людина, повітрообмін потрібно зробити активніше, і 100 кубометрів забиратимуться з приміщення, де активовано boost button. Коли вимикається світло, і минає час, заданий по таймеру, система розуміє, що можна рівномірно роздавати повітря санвузлам і гардеробу, повертаючись до колишнього режиму роботи.

Також варто згадати про спільну розробку Jablotron і Faber — унікальні витяжки, які можуть інтегруватися в систему вентиляції. 

Витяжки були створені п'ять років тому, і тоді ж довели не лише відданість компаній-розробників до інновацій, а й затребуваність таких рішень у споживачів.

У чому полягає суть розробки? У всіх попередніх кейсах вентиляція у квартирі передбачала сторонню витяжку та викид повітря у вентканал. У витяжку Faber впроваджено boost button чип. Вона підключається не до вентканалу, а до установки через чотири повітроводи 90 мм.

Коли працює плита, система нехтує рівнем CO2, і працює на максимальних оборотах — кожен клапан забирає по 100 кубів, загалом 400 кубометрів повітря, яке потім віддається на рекуператор.

Після вимкнення витяжки система працює близько пів години на підвищених оборотах, а потім знову починає працювати по датчику CO2.

Зазначимо також, що при досить високій ціні, Jablotron виправдовує себе й іншими закладеними для користувача можливостями: дистанційне керування зі смартфона, секція охолодження cool breeze, ентальпійна рекуперація, що забезпечує пасивне зволоження, високий рівень фільтрації.

Замовте систему вентиляції у Альтер Ейр

Залишіть заявку та отримайте детальну консультацію щодо систем вентиляції для Вашої квартири

Замовте систему вентиляції у Альтер Ейр

Вентиляція в окремих приміщеннях квартири

Вентиляція кухні

Усі приміщення квартири, поділені на “брудні” та “чисті”, задіяні у загальній системі вентиляції у квартирі.

Фахівці відносять кухню до "брудних" зон, відповідно повітря звідси має витягуватися назовні. Якщо у вашому житлі — планування open-space, то простір зонується: "брудна" зона над варильною поверхнею, "чиста" — в тій частині кімнати, яка виконує функцію вітальні.

Вентиляція на кухні може бути забезпечена відцентровими та осьовими вентиляторами Meltem, Maico, Vortice, Soler&Palau, Olimpia Splendid.

Також організовується канальна система з обладнанням брендів Systemair, Soler&Palau, Ostberg, Ruck, Salda. Схема канального методу наступна: встановлюється зворотний клапан, повітропровід, лінійний канальний вентилятор.

У центральній системі Jablotron найкращим рішенням залишається встановлення витяжки без двигуна Faber, яка не викидає вологе тепле повітря, а відправляє його на рекуператор для подальшого використання.

Вентиляція ванної кімнати та санвузла

Ванна кімната та санвузол також відносяться до “брудних” зон, і тому в них потрібна витяжна вентиляція.

Для ванних кімнат встановлюються вентилятори з таймером і з датчиком вологості Meltem, Electrolux, Olimpia Splendid, Maico, Elicent, Soler&Palau, Вентс.

Вентиляція спальні

Спальня — "чиста" зона, місце, де людина проводить найбільше часу. Тут необхідно забезпечити приплив повітря припливним обладнанням: клапанами (Marley, Systemair, Maico), бризерами (Ballu, Airnanny, Tion), рекуператорами (Meltem, Airauliqa, Marley), припливно-витяжними установками (Jablotron, Zehnder, Stiebel Eltron).

Вентиляція у вітальні

У вітальню, як і до спальні, має надходити свіже повітря через припливно-витяжну систему. Якщо вітальня поєднується з кухнею — над варильною поверхнею ставиться витяжка.

У цю кімнату встановлюються такі ж варіанти обладнання — припливні клапани, бризери, рекуператори, центральні установки.

Вентиляція по бюджетам

Спираючись на ваш бюджет та потреби, Alter Air може підібрати оптимальний варіант вентиляційної системи. Вартість вентиляції у квартирі залежатиме не тільки від типу обладнання, а й від особливостей вашого проєкту.

Ціни, подані у статті, є актуальними для травня 2022 року.

Преміум варіант
Преміум варіант

Система вентиляції Jablotron на базі установки Futura, VAV-клапанів та датчиків СО2 від 450 000 гривень

Рівень Середній+
Рівень Середній+

Централізована система вентиляції на базі ПВУ з рекуперацією тепла від 300 000 грн. залежно від бренду обраного обладнання

Середній рівень
Середній рівень

Вентиляційна установка Meltem із розведенням повітроводів від 85 000 гривень

Бюджетний варіант
Бюджетний варіант

Припливно-витяжна вентиляція з використанням бризерів, побутових рекуператорів, витяжних вентиляторів та припливних клапанів від 800 гривень

Підходи до проєктування

Згідно з українськими будівельними нормативами, проєктування може здійснюватися двома способами: виходячи з кількості людей і відповідно до рівня CO2. Вище ми згадували про встановлення Meltem, що подає 100 кубометрів. Цього достатньо для чотирьох людей, оскільки відповідно до норм в Україні 15 кубометрів — мінімальна витрата повітря на людину, 25 кубів — оптимальна, 36 кубів — для підвищеного комфорту.

Зазначимо, що іноді клієнти хочуть враховувати у проєкті присутність людей, які постійно у квартирі не проживають. Ми проти такого підходу, практично ніколи він не буває обґрунтованим. Короткочасна присутність у кімнаті бабусі, няні чи навіть десятка гостей не створить критичного дискомфорту.

Підходи до проєктування Датчик СО2
Рішення для охолодження повітря

Під час створення проєкту слід пам'ятати, що вентиляція квартири не забезпечує охолодження — вона лише підтримує рівень CO2 у закритому просторі. Тому паралельно з вентсистемою слід подбати про кондиціювання. Будь-яка система охолодження підходить – настінна, канальна чи інша.

Зазначимо, що в установках Jablotron є секція охолодження cool breeze. Вона працює ефективно у демісезонний період, але повністю питання кондиціювання не вирішує.

Вентиляція з охолодженням
Вентиляція з охолодженням

Підходить для демісезонного та нічного періоду. Знижує навантаження на систему кондиціювання у спеку

Настінна система кондиціонування
Настінна система кондиціонування

Внутрішній блок монтується на стіну та охолоджує лише кімнату, в якій знаходиться.

Канальна система кондиціювання
Канальна система кондиціювання

Внутрішній блок монтується в стельовий простір і рівномірно охолоджує квартиру.

Фанкойл
Фанкойл

Особливість фанкойлу - холодоагент (вода), завжди встановлюється з тепловим насосом або чиллером.

Наші проєкти

Вентиляція, кондиціювання, опалення та водопостачання. Елітна квартира 171 м² у м. Худжанд, Таджикистан

  • Їдальня
  • Спальня
  • Ванна кімната
Припливно-витяжна установка Jablotron Futura L

Пристрій має велику кількість функцій. Витяжка відпрацьованого повітря та подача свіжого повітря, також за рахунок вбудованого рекуператора, припливне повітря може нагріватися.

VAV-клапани Jablotron Variobreeze

Пристрій регулює потік повітря, що подається, встановлюється на повітропроводи і безпосередньо пов'язане з вентиляційною установкою

Jablotron Room CO2 Sensor

Датчик контролю рівня вуглекислого газу, встановлюється в кожному приміщенні та передає вентустановці інформацію про якість повітря

Внутрішній блок кондиціонера FXSQ японської фірми Daikin

Канальний внутрішній блок розміщується в нішах і стельових зонах. Призначений для створення комфортної температури у приміщенні

Щілинні дифузори серії LOOK фірми Madel

Обладнання розміщується в стельових зонах, призначене для розподілу повітря, що подається вентустановкою та кондиціонером, за приміщенням

Програматори Jablotron Boost Button

Устаткування монтується у вимикачі у "брудних" зонах, призначене для посиленого видалення відпрацьованого повітря

Система комплексного очищення Refiner Power Ecowater

Система призначена для фільтрації та пом'якшення води, що подається. Якість води підвищується до максимально можливого рівня

Вентиляція, кондиціювання, опалення та водопостачання. Елітна квартира 171 м² у м. Худжанд, Таджикистан

Комплекс інженерних систем у квартирі 100 м² (спільно зі студією Nav.kolo.nas)

  • Ванна кімната
  • Вітальня
  • Вбиральня
Тепловий насос Olimpia Splendid Sherpa S3

Тепловий насос від Olimpia Splendid відповідає за подачу теплоносія в теплі підлоги та внутрішньопідлогові конвектори.

Буферна ємність Drazice 90l

У буферну ємність іде теплоносій, нагрітий тепловим насосом, після чого відбувається його розподіл системою опалення.

Фільтр пом'якшення води EcoWater

Фільтр пом'якшення очищає холодну воду від непотрібних домішок, тим самим захищаючи побутову техніку та сантехніку від накипу.

Внутрішньопідлоговий конвектор Kampmann

Внутрішньопідлоговий конвектор перекриває холодонадходження від панорамних вікон, тим самим створюючи в квартирі комфорт.

Дизайнерський радіатор Zehnder

Радіатор працює від центрального опалення, а також прикрашає кімнату завдяки вишуканому дизайну.

Припливно-витяжна установка Jablotron

ПВУ Jablotron працює зі змінною подачею повітря, а значить, у кожну кімнату буде подаватися саме та кількість, яка необхідна в даний момент.

Модуль Cool Breeze

Тепловий насос повітря-повітря Cool Breeze може підігрівати або охолоджувати потік повітря, коли це необхідно.

Комплекс інженерних систем у квартирі 100 м² (спільно зі студією Nav.kolo.nas)

Системи вентиляції та кондиціювання в квартирі, ЖК "Русанівська гавань"

  • Дитяча
  • Кухня-вітальня
  • Лоджія
  • Кабінет
НАСТІННИЙ КОНДИЦІОНЕР DAIKIN FTXM25N

DAIKIN FTXM25N – сучасний високоефективний кондиціонер настінного типу монтажу, в якому використовується інверторна технологія.

Канальний кондиціонер Daikin FBA50

Канальний кондиціонер Daikin FBA50 забезпечує нагрівання, охолодження, вентиляцію та контроль вологості повітря.

ПВУ із рекуперацією тепла JABLOTRON FUTURA L

Високоефективна припливно-витяжна установка для здійснення загальнообмінної вентиляції у будинках та квартирах. Повторно використовує тепло, яке є у приміщенні. Має "рідну" VAV-систему (змінної подачі повітря).

VAV-клапан змінної подачі повітря

VAV-клапан – пристрій для змінної подачі повітря, який встановлюється на кожен повітропровід і регулює обсяг повітря, що подається.

Системи вентиляції та кондиціювання в квартирі, ЖК "Русанівська гавань"

Організація систем вентиляції та кондиціонування в 3х-кімнатній квартирі, вул. О. Гончара, Київ

  • Вентиляція
  • Подача повітря
  • Кондиціювання
Вентустановка Jablotron Futura L

Повітропровід Airflex гнучкий ізольований

Повітропровід з оцинкованої сталі в теплоізоляції

Канальний внутрішній блок кондиціонера Daikin FBA50A9

Організація систем вентиляції та кондиціонування в 3х-кімнатній квартирі, вул. О. Гончара, Київ

Комплекс інженерних систем в квартирі царської будови, вул. Липська, м. Київ

  • Вітальня
  • Ванна кімната
  • Міні-котельня - 1
  • Міні-котельня - 2
Двощілинний лінійний дифузор TROX

Канальний кондиціонер Daikin FDXM 35F

Бойлер непрямого нагріву Drazice ОКСЕ

Електричний котел Vaillant Eloblock

Розширювальний бак Zilmet

Рефайнер Ecowater - система пом'якшення і фільтрації води

Комплекс інженерних систем в квартирі царської будови, вул. Липська, м. Київ

Вентиляція, кондиціювання та зволоження у квартирі 181 м².
Г. Худжанд, Таджикистан.

  • Вітальня
  • Кімната
  • Ванна кімната
Вентиляційна установка Maico WS 470 KB

Обладнання для припливу свіжого та забору забрудненого повітря має функцію підігріву припливного повітря за рахунок вбудованого рекуператора

Централізований електродний парогенератор Condair CP3mini PD4

Пристрій призначений для зволоження повітря

Канальний кондиціонер Daikin FXSQ

Обладнання для підтримки комфортної температури в приміщенні, розміщується в стельовій зоні, подає повітря через систему щілинних дифузорів

Щілинні дифузори серії LOOK фірми Madel

Пристрої використовуються для розподілу повітрообміну в приміщенні, можуть працювати як на подачу, так і на забір повітря

Витяжні вентилятори Maico ER 60 VZC

Обладнання виконує забір відпрацьованого повітря та вологи з приміщення

Вентиляція, кондиціювання та зволоження у квартирі 181 м².
Г. Худжанд, Таджикистан.

Етапи реалізації проєкту

  • Консультація
  • Розробка передпроєктної документації
  • Проєкт
  • Монтаж
  • Сервісне обслуговування
01
Консультація

Консультація

Разом із клієнтами Alter Air проходить кілька послідовних етапів реалізації проєкту. Це необхідно як для прийняття найкращих рішень, так і ефективного застосування системи вентиляції в загальний проєкт. Етапи реалізації включають: консультацію (онлайн або офлайн, залежно від ваших побажань), розробку передпроєктної документації, проєктування, монтаж та обслуговування. Для того, щоб грамотно побудувати систему вентиляції квартири, слід розібратися, яку методику ми будемо використовувати. На етапі консультації фахівці Alter Air розповідають клієнту плюси та мінуси кожної системи.

02
Розробка передпроєктної документації

Розробка передпроєктної документації

На цьому етапі готуються документи для обраного варіанта вентиляційної системи, розрахунки кількості повітря. Потім підбирається типорозмір обладнання та формується комерційна пропозиція для різного бюджету – економ, середній, преміум.

03
Проєкт

Проєкт

Відповідно до КП інженери компанії разом із дизайнерами та архітекторами розробляють концепцію, яка впроваджується у дизайн-проєкт. Важливо: систему вентиляції не можна розробляти, не враховуючи всі деталі. Освітлення, висота стель, планування та інші аспекти обов'язково беруться до уваги. Ми погоджуємо наші проєкти з іншими членами вашої команди – дизайнерами, суміжниками. Це дає впевненість, що проєкт буде реалізовано саме у такому вигляді, у якому планувався.

04
Монтаж

Монтаж

Після дизайн-проєкту наші інсталятори здійснюють монтаж вентиляції у квартирі. Клієнти охоче довіряють цей етап нашої компанії, оскільки весь цикл реалізації проєкту знаходиться у зоні відповідальності одного підрядника.

05
Сервісне обслуговування

Сервісне обслуговування

Також компанія Альтер Ейр проводить сервісне обслуговування обладнання відповідно до вимог того чи іншого виробника.

Поширені питання

Як влаштована вентиляція у квартирі?

Система вентиляції у квартирі організовується за принципом: подача повітря в чисту зону (кожна житлова кімната), виведення — з брудної (кухня, санвузол, гардероб, ванна).

Яку вентиляцію найкраще вибрати для квартири?

Вибір вентиляції слід здійснювати з урахуванням трьох факторів: ваших потреб у комфорті, ефективності чи неефективності того чи іншого способу вентиляції, а також бюджету.

Після консультації зі спеціалістами нашої компанії ви знайдете варіант, який підійде не лише технічно, а й матеріально.

Яка ціна на вентиляцію у квартирі?

Ми пропонуємо для наших клієнтів різні варіанти: від бюджетних до преміуму. Ціна залежатиме від обраної концепції вентиляції, площі квартири, інженерних рішень тощо. Точну вартість можна визначити лише після прорахунку фахівцями. Зазначимо, що комерційна пропозиція компанії Альтер Ейр у більшості випадків є остаточною — вартість може збільшитись не більше ніж на 15%.

Як працює вентиляція квартири взимку?

Все залежить від того, який тип системи встановлено. Наприклад, припливний клапан пропускає менше повітря, чим нижче температура надворі, а при -7℃ зовсім закривається.

Те, куди йде тепло з вашої вентиляції взимку, може охарактеризувати її ефективність.

У вентсистемі без рекуперації тепле повітря, яке ви нагріваєте у приміщенні, утилізується назовні.

Вже при децентралізованому тепло зберігається: рекуператор працює з ефективністю 75%, тобто близько 25% обсягу тепла видаляється через канал. У децентралізованої системи з розведенням – 95% ефективності, 5% видаляємо через вентканал.

Центральна припливно-витяжна вентиляція квартири має рекуператор з ефективністю до 100%, одна ця вентиляція завжди працює на підвищених оборотах. Система зі змінною подачею повітря Jablotron функціонує на мінімальних оборотах і краще контролює рівень CO2 у приміщенні.

Залишились питання? Потрібна вентиляція у квартирі у Києві чи в іншому місті? Телефонуйте за номером 0800335941 або залиште заявку на сайтіЦ

Замовте вентиляцію у квартирі

Залишіть заявку на сайті та наші менеджери зв'яжуться з Вами протягом дня.

Замовте вентиляцію у квартирі
Відгуки і питання
  • 4 / 5

    Nikolai

    Добрый вечер, хотел бы узнать сколько по времени занимает именно проектирование системы вентиляции, и реально ли установить все оборудование в кратчайшие сроки?

  • Команда Альтер Эйр

    Добрый день, Николай. Длительность проектирования зависит от многих факторов, включая сложность проекта и особенности интерьера Вашей квартиры. Скорость монтажа вентсистем также зависит от площади квартиры, выбранного оборудования и архитектурных особенностей объекта. Чтобы получить консультацию от нашего специалиста и узнать детальнее о всех нюансах, звоните нам ☎️ 0 800 33 08 28

  • 5 / 5

    Ніка

    Це, мабуть, єдина стаття, в якій я зрозуміла ВСІ нюанси. Дякую, що пишете для людей, а не для колег-інженерів. Нарешті визначилася з вентиляцією для дому, швидше за все у вас і замовлятиму.

  • Команда Alter Air

    Дякуємо, звертайтесь, завжди раді допомогти!