Schneider Electric зроблять акумулятор, ціна якого буде нижчою за Tesla

Автор запису
Опубліковано 17 лют 2016
5 хв читання
0 коментарів
575
0 / 5

2015 рік став важливим для акумуляторних батарей в електроенергетиці

Були оголошені численні проекти по розробці нових акумуляторних технологій, з'явилося багато нових стартапів і Тесла надто пишно представив свій PowerWall.

Мережа на основі літій-іонних батарей EcoBlade

Практично втратилися в шумі гучної реклами заяви деяких дуже великих і солідних компаній про те, що вони теж рухаються в сферу зберігання енергії. Sharp і Johnson Controls оголосили свої наміри з приводу акумулювання на початку четвертого кварталу 2015 року. Маючи хороші фінансові ресурси і сильну впізнаваність у кожної компанії є величезна можливість бути вагомою в цій сфері, якщо діятимуть правильно.

І, якраз в кінці року, в середині кліматичної конференції СОР21 в Парижі, Schneider Electric представив власну перспективно зростаючу мережу на основі літій-іонних батарей. Як і більшість літій-іонних систем зберігання енергії для енергомереж і комерційних/промислових клієнтів, EcoBlade є модульною, тому що блоки можуть бути налаштовані для забезпечення споживачів як малою, так і дуже великою потужністю.

Більше того, цю систему зберігання відрізняє від інших фактор зовнішнього вигляду, розмір і форма: вона майже ідентична серверу комп'ютера. Дизайн взято з великого досвіду компанії Schneider Electric, яка обслуговує ІТ-індустрію. Згідно прес-релізу компанії Schneider Electric, кожен з цих блоків важить менше, ніж 25 кілограм (приблизно 55 фунтів) і формою нагадує телевізор з плоским екраном діагоналлю 30 дюймів.

Якщо окремо стоїть блок має в собі енергію, її можна використовувати для автономного живлення будинку. Складання вищезгаданих елементів можна використовувати для живлення великих центрів обробки даних, великих будівель та підтримки енергомережі на підстанціях. Якщо немає функції контролю за діяльністю акумулятора, то він не знає коли заряджатися або розряджатися.

Schneider Electric EcoBlade
Schneider Electric EcoBlade

Будь-які системи акумуляції, навіть батареї – це просто сховище для електроенергії. У випадку Schneider Electric цей функціонал включений у хмарі як набір програмних сервісів під назвою StruxureWare, що об'єднує безліч інформаційних ліній для оптимізації продуктивності EcoBlade. Такі порівняння виступають на користь EcoBlade і роблять його конкурентним порівняно з подібним обладнанням. Наприклад, 10 kWh Tesla Powerwall коштує 3500$, але якщо ви додаєте до вартості перетворювач і вартість роботи з повними витратами на установку ціна знаходиться в діапазоні 7 100$ або $ 710 за кВт/годину. Schneider Electric встановив ціну $500 кВт/год, яка також порівняно дуже вигідна за новим оцінками від Lux Research. Зараз встановлена вартість EcoBlade буде однією з найнижчих у даній сфері.

Джерело: Forbes.

Хочете стати нашим партнером?

Залиште свої контакти і наш співробітник зв'яжеться з Вами найближчим часом


Відгуки і питання
Залишити відгук
Відгуки відсутні
Інші рубрики