Вентиляція і кондиціонування ресторану "БРАМС" (г. Київ, вул. М. Ломоносова, 73 а)

9 років на ринку
9 років на ринку

Володіємо безцінним досвідом. Знаємо, що і до чого

Офіційний дилер
Офіційний дилер

Вся продукція сертифікована. Гарантія від виробника

Монтаж обладнання
Монтаж обладнання

Власні інсталятори виконають установку будь-якої складності з гарантією

Доставка по Києву і Україні
Доставка по Києву і Україні

Кур'єр і служби поштової перевозки. Замовлення більше 4000 грн - безкоштовно.

Готівковий та безготівковий розрахунок
Готівковий та безготівковий розрахунок

Оплата при доставці, в офісі або через касу банку. Платник ПДВ

Постгарантійне осблуговування
Постгарантійне осблуговування

Обслуговування після закінчення терміну гарантії або не гарантійного випадку

Схожі матеріали

Об'єкт:ресторан із залами у 2-х рівнях (на 1-му поверсі та в підвалі). 

Площа: 270 м2. 

Адреса:Київ р., вул. Ломоносова, 73 а. 

Завдання:

  • Розробити проект систем вентиляції і кондиціонування приміщень ресторану відповідно до вимог і рекомендацій діючих будівельних норм:
    ДБН Ст. 2.5-67.2013 "Опалення, вентиляція та кондиціонування";
    ДБН Ст. 2.2-25.2009 "Підприємства харчування (Заклади ресторанного господарства)".
  • При проектуванні врахувати європейський досвід у сфері створення систем мікроклімату для приміщень ресторанів.
  • Забезпечити оптимальний рівень повітряного комфорту в приміщеннях ресторану.
  • Для системи вентиляції і кондиціонування застосовувати тільки найбільш енергозберігаюче обладнання, враховуючи наявне обмеження по встановленій електричній потужності, виділеної для систем вентиляції та кондиціонування, в 25 кВт.
  • У залах ресторану передбачити канальне кондиціонування.
  • Забезпечити мінімальний опуск стелі у нижньому залі.
  • Мінімальний рівень шуму при роботі систем вентиляції та кондиціонування.
  • Передбачити повністю автоматичне ввімкнення/вимкнення і керування системами кондиціонування і вентиляції, а також віддалений доступ для управління.
  • Для розташування вентиляційного та кондиціонерного обладнання максимально використовувати технічне приміщення, яке є над гарячим цехом і приміщеннями кухні.

Системи вентиляції

Для досягнення максимальної енергоефективності та надійності роботи систем вентиляції було прийнято рішення використовувати обладнання тільки провідних міжнародних виробників:

  • Systamair, Швеція (вентиляційне обладнання);
  • Daikin, Японія (кондиціонерне обладнання);
  • Hoval, Словенія (рекуператор тепла);
  • Maico, Німеччина (вентилятор);
  • Carel, Данія (контролер для управління);
  • Siemens, Німеччина (приводи повітряних заслінок і клапанів).

Наші досвідчені інженери, які працювали над цим об'єктом

...
  • Денис
  • Соловей
Керівник проектів по реалізації внутрішніх інженерних систем. Спеціаліст з більш ніж 15-річним стажом роботи. Володіє великим досвідом роботи у сфері будівництва. На його рахунку більше 1000 успішних проектів різної складності.
...
  • Дмитро
  • Бурахович
Інженер з 12-річним досвідом в проектуванні систем вентиляції і кондиціонування. Грамотно координує роботу проектувальників, швидко знаходить рішення важких задач.
...
  • Андрій
  • Філатов
Інжнер в області проектування систем вентиляції, кондиціонування. Майстер в грамотному індивідуальному підборі обладнання. Відразняється винятковою скурпульозністю при розрахунках систем.
...
  • Вадим
  • Тимчук
Завдяки 4х-річному досвіду у сфері проектування кліматичних систем володіє енциклопедичними знаннями всіх нормативів і розрахунків. Спеціалізується на розробці проектів для будинків і квартир.

Подача свіжого повітря здійснюється за допомогою двох систем припливної вентиляції, а видалення – за допомогою п'яти систем витяжної вентиляції:

  • П1 – подача повітря у нижній і верхній зал (на базі обладнання Systamair);
  • В1 – видалення повітря з гарячого цеху і від парасольки над посудомийною машиною (на базі обладнання Systamair);
  • П2 – подача повітря у технічні приміщення кухні й кабінет директора (на базі обладнання Systamair);
  • В2 – видалення повітря з верхнього залу (на базі обладнання Systamair);
  • В3 – видалення повітря з підсобних приміщень кухні (на базі обладнання Systamair);
  • В4 – видалення повітря із санвузлів на рівні верхнього залу (на базі обладнання Systamair);
  • В5 – видалення повітря із санвузла на рівні нижнього залу (на базі обладнання Maico).

Головні припливна П1 і витяжна В1 системи вентиляції об'єднані між собою через рекуператор. Вентилятори Systamair обрані з ЄС-двигунами. Рекуператор обраний від виробника Hoval – єдиного на європейському ринку, який розробляє і успішно впроваджує рішення по рекуперації тепла в системах вентиляції не тільки ресторанів, але і хімічних виробництв. Застосування даного рекуператора дозволило досягти економії на нагріванні припливного повітря до 90% (еквівалент 70 кВт) і навіть взагалі відмовитися від встановлення калорифера для нагріву припливного повітря. Надлишкове тепло, потрібне з гарячого цеху, використовується для нагріву припливного повітря в рекуператорі. А автоматичне верування байпасним клапаном рекуператора дозволяє підтримувати комфортну температуру припливного повітря. Спеціальна конструкція теплообмінника мінімізує накопичення в ньому жиру, а також забезпечує можливість очищення в ході сервісного обслуговування. Охолодження припливного повітря влітку здійснюється за допомогою фреонового охолоджувача, підключеного до кондиціонера DAIKIN.

Hoval, Словения (рекуператор тепла)

  • Припливна система П2 і витяжні системи В2 і В3 також об'єднані між собою за допомогою двох пластинчастих теплообмінників. Ці теплообмінники забезпечують ефективність рекуперації 60%, але оскільки витрата витяжного повітря перевищує витрату припливного повітря більше ніж у два рази, то їх застосування дозволило відмовитися від застосування калорифера для нагріву припливного повітря.
  • Керування роботою систем П1В1 і П2В2В3 здійснюється в повністю автоматичному режимі за допомогою щита управління на базі контролера Carel. У залах встановлені датчики якості повітря і температури. Витяжні зонти також обладнані датчиками температури. Подача свіжого повітря в зали і видалення повітря з кожного зонта регулюється контролером на підставі показань датчиків і заданих установок.
  • У системах вентиляції передбачені шумоглушники, які забезпечують відповідність рівня шуму в приміщеннях вимогам санітарно-гігієнічних норм.

Управление работой систем осуществляется в полностью автоматическом режиме с помощью щита управления на базе контроллера Carel

Системи кондиціонування

Прийнято рішення використовувати обладнання провідного світового лідера в сфері кондиціонування – компаніїDaikin, що позволяє досягти максимальної енергоефективності та надійності в роботі систем кондиціонування.

У ресторані виділено 4 зони, де потрібно кондиціювання повітря:

  • нижній зал;
  • верхній зал;
  • гарячий цех;
  • кабінет директора.

Кондиціонування нижнього залу, верхнього залу та гарячого цеху передбачається за допомогою спліт-систем DAIKIN з внутрішніми блоками канального типу середньонапірної серії FBQ-D. Для кондиціонування залів використовується за два канальних кондиціонера FBQ60D (холод 5,7 кВт/тепло 7,0 кВт) з зовнішніми блоками RXS60L.

Для кондиціонування гарячого цеху встановлено канальний кондиціонер FBQ100D(холод 9,5 кВт/тепло 10,8 кВт) з зовнішнім блоком RZQSG100L8Y1.

Кондиціонування кабінету директора здійснюється за допомогою настінної спліт-системи FTXS25K/RXS25L(холод 2,5 кВт/тепло 3,4 кВт).

Керування системами кондиціонування залів і гарячого цеху здійснюється центрально зі щита через пульти управління, тому в приміщеннях, що обслуговуються встановлені тільки датчики температури повітря.

Вентиляция и кондиционирование ресторана "БРАМС" (г. Киев, ул. М. Ломоносова, 73 а) - Альтер Эйр

Повітрерозподілення

  • У нижньому залі, у зв'язку з невеликою висотою, для роздачі повітря від систем вентиляції і кондиціонування були обрані круглі стелеві дифузори виробництва TROX (Німеччина) серії ADLR-A/1. Це рішення дозволило при висоті до потоку 2,35 м забезпечити оптимальний рівень комфорту! У залі відсутній шум, протяг і температурний дискомфорт.
  • У верхньому залі для подачі повітря з висоти 3,7 м вибрані стельові квадратні дифузори виробництва TROX (Німеччина) серії ADLK.
  • У гарячому цеху для подачі повітря від системи кондиціонування використовуються також квадратні стелеві дифузори.
  • У підсобних приміщеннях кухні встановлені дворядні регульовані решітки.
  • Результати, отримані в процесі виконання пуско-налагоджувальних робіт, засвідчили про високий якість розподілення повітря у приміщеннях ресторану.

Строки виконання робіт

  • Проектні роботи – 40 робочих днів.
  • Погодження проекту – орієнтовно 20 робочих днів.
  • Підготовчі роботи до монтажу – 10 робочих днів.
  • Монтажні роботи – 50 робочих днів.
  • Пусконалагоджувальні роботи – 5 робочих днів.

Фото з об'єкту

Системи воздуховодів кліматичної системи

Система вентиляції і кондиціонування з теплоізольованими воздуховодами

Електрощитова

Електрощитова

Провідний пульт управління Daikin  

Наші останні проекти

Відгуки