Холодильні системи та установки

Тип системы
Тип объекта
Тип инженерной системы
Тип установки
Тип помещения
 

Професійне холодильне обладнанняНизька температура сприяє більш тривалому зберіганню як харчових продуктів, так і побутових речей. Саме тому, без холодильного обладнання не обходиться жодне промислове підприємство або магазин. З його допомогою можна не тільки охолоджувати свій продукт, але і зберігати його, а також демонструвати покупцеві. І це все незалежно від зовнішньої температури. Такий результат досягається за рахунок потужної системи кондиціонування всередині пристроїв. Залежно від діапазону температури всередині обладнання, воно має різне призначення:

  • +1...+6°С – норма зберігання свіжих продуктів харчування: овочі, яйця, сири, молочні продукти і готові страви;
  • 0...-5°С – тимчасове зберігання охолоджених продуктів (м'ясо, морепродукти) або демонстрація вже готових – десерти, напої, шоколад і ін;
  • 0...-19°С (навіть до -28°С) – температурний режим для глибокої заморозки і тривалого зберігання продуктів харчування і напівфабрикатів.

Також холодильні установки розподіляються по:

  • положенню – вертикальне чи горизонтальне;
  • габаритам або обсягом – міні-холодильники або величезні холодильні вітрини;
  • типам дверей і їх матеріалами виготовлення – розсувні або орні, скляні або металеві.

Професійне холодильне обладнання виконує своє призначення, в залежності від його типу:

Холодильник для шуб

  • Холодильні камери або морозилки. Розраховані на зберігання продуктів харчування, алкоголю та інших напоїв. Використовуються на промислових складах або в закладах громадського харчування.
  • Шафи для шокового охолодження. Призначені для швидкої заморозки овочів, морепродуктів, м'яса і напівфабрикатів.
  • Морозильні столи. Використовують для зберігання і роздачі готової їжі. Мають полімерне покриття і додаткові охолоджені ємності, в яких знаходяться напівфабрикати і заготівлі для подальшого використання.
  • Бонети для презентації товару. Найчастіше використовують у великих магазинах, вміщають великий обсяг продуктів.
  • Морозильні ларі. Морозилки, мають скляну вітрину. Зберігають заморозку для самообслуговування покупців або у виїзній торгівлі морозивом.
  • Скляні холодильні вітрини. Встановлюють в магазинах для демонстрації продуктів, яким необхідний певні температурний режим зберігання.
  • Холодильні агрегати для напоїв. Використовують для вуличного продажу алкоголю, води або соків в жарку пору року. Охолоджують і рекламують продукт одночасно.
  • Холодильні камери для зберігання хутряних виробів. Використовуються сезонно, зберігаючи високу якість примхливого матеріалу.

Подібне обладнання відіграє важливу роль практично в кожній сфері, так як виконує безліч корисних функцій.

Мапа об’єктів