Схеми підключення побутових вентиляторів

Автор запису
Опубліковано 17 лют 2016
6 хв читання
0 коментарів
3736
0 / 5
Зміст
  1. Необхідність правильного підбору вентилятора і грамотного підключення
  2. Підключення стандартного побутового вентилятора з вбудованим вимикачем
  3. Підключення вентилятора через вимикач
  4. Підключення вентилятора спільно з освітленням
  5. Підключення вентилятора з таймером
  6. Монтаж витяжних вентиляторів компанією Альтер Ейр
Побутовий витяжний вентилятор - настінний монтаж

Витяжна вентиляція у будинку – одна з необхідних умов оптимального та здорового мікроклімату. Якщо вона правильно спланована і відповідає вимогам приміщення, то люди, які у ньому перебувають, будуть почувати себе якомога комфортніше.

Крім правильно підбору вентилятора для ванної кімнати і санвузла, важливим чинником для його ефективної роботи є і правильне його підключення. Існує широкий ряд моделей витяжних вентиляторів: з таймером, датчиком вологості та іншими функціями. Кожен з цих присроїв необхідно грамотно підключити до мережі.

Сьогодні найпоширенішими є чотири основні схеми підключення побутових вентиляторів в залежності від їх конструктивних особливостей. Про кожну з них більш детально розповімо нижче.

Каталог побутових вентиляторів

Необхідність правильного підбору вентилятора і грамотного підключення

Вибираючи витяжний вентилятор для будинку, квартири, котеджу чи будь-якого іншого приміщення, де існує потреба боротьби з забрудненим повітрям або підвищеною вологістю, слід насамперед спланувати, де і яким чином він буде змонтований.

Цей процес повинен включати в себе підбір певної моделі з урахуванням необхідних користувачеві функцій, а також узгодження місця його розміщення. Відповідно до цього й обирається конкретна схема підключення.

Підключення стандартного побутового вентилятора з вбудованим вимикачем

В цьому випадку все елементарно просто: для роботи вентилятора досить підвести електроживлення 220 В. Вимикання і відключення пристрою здійснюється за допомогою наявного на корпусі вимикача або шнура.

Підключення стандартного побутового вентилятора з вбудованим вимикачем

Підключення вентилятора через вимикач

Таке підключення передбачає, що управління роботою вентилятора здійснюється за допомогою вимикача, розташованого поруч з вимикачем світла. В даному варіанті слід прокласти два додаткових дроти від розподільної коробки: один – до освітлення, другий – до вентилятора, і виконати підключення відповідно до зазначеної схеми.

Підключення вентилятора через вимикач
Схема подключения вентиляторы через выключатель света

Підключення вентилятора спільно з освітленням

Ця схема підключення забезпечує керування роботою пристрою спільно з включенням або виключенням освітлення у ванній кімнаті або туалеті. Тобто, входячи в приміщення і включаючи світло, ви одночасно запускаєте і вентилятор. Коли залишаєте приміщення та вимикаєте освітлення – вентилятор також відключається.

Іноді це не зовсім зручна схема, оскільки існує потреба у витяжці ще деякий час, наприклад, після використання душу і високої концентрації вологи в приміщенні. Через це доведеться перервати витяжку або залишити включеним світло разом з вентилятором ще на певний час.

Підключення вентилятора спільно з освітленням

Підключення вентилятора з таймером

Вентилятори з таймером функціонують з деякими особливостями, а саме – припиняють свою роботу не відразу після вимкнення, а через певний проміжок часу. На свій розсуд користувач може задати в середньому від 3 до 30 хвилин затримку вимкнення.

Підключення вентилятора з таймером здійснюється практично так само, як і підключення через вимикач. Єдиною відмінністю є необхідність проведення додаткового кабелю з фазою, який буде йти від розподільної коробки.

Підключення вентилятора з таймером вимкнення
Схема подключения вентилятора с таймером

Монтаж витяжних вентиляторів компанією Альтер Ейр

Салон кліматичної техніки Альтер Ейр має багаторічний досвід не тільки продажу, а й встановлення вентиляційного обладнання. Зокрема, ми монтуємо побутові витяжні вентилятори. Наші монтажні бригади зможуть грамотно та оперативно встановити будь-який тип вентилятора, а також, за необхідністю, правильно змонтувати припливно-витяжну систему з урахуванням ваших побажань.

Якщо у вас немає відповідних навичок монтажу вентилятора і ви боїтеся зробити помилку, краще довірте цю справу фахівцям. Компанія Альтер Ейр гарантує високу якість, пусконалагоджувальні роботи після установки, а також своєчасний сервіс обладнання в разі необхідності.

Якщо виникнуть питання щодо монтажу або технічних аспектів витяжних вентиляторів звертайтеся до інженерів компанії Альтер Ейр.

Хочете стати нашим партнером?

Залиште свої контакти і наш співробітник зв'яжеться з Вами найближчим часом


Відгуки і питання
Залишити відгук
Відгуки відсутні
Інші рубрики